کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟
سرخط خبرها

ضرورت بازنگری سیاست گذاری اجتماعی اعتیاد

  • کد خبر: ۱۸۷۰۱۸
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۱
ضرورت بازنگری سیاست گذاری اجتماعی اعتیاد
بررسی اجمالی و تحلیل آمار‌های افزایشی اعتیاد نشان می‌دهد ساختار فعلی همراه با مبارزه، مقابله و پیشگیری از اعتیاد از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار نیست.

آسیب اجتماعی اعتیاد، یکی از نگرانی‌ها و چالش‌های مهم دولت‌ها و سیاست گذاران اجتماعی است. در کشور ما این آسیب اجتماعی بر اساس پایش‌ها و پژوهش‌های ملی، اولویت اول و در قانون توسعه ششم توسعه کاهش و کنترل آن با هم افزایی سازمان‌ها و نهاد‌ها مورد تأکید واقع شده است. بر اساس آمار معتادان متجاهر در فاصله پاییز و زمستان سال گذشته، اعتیاد یکی از علت‌های اصلی طلاق در بین خانواده‌های مشهدی هم به شمار می‌رود. علاوه بر آن مسائل و آسیب‌هایی مانند زباله گردی، سقط، بیکاری، طردشدگی از خانواده و جامعه، بی سرپناهی، فقر، سرقت، نزاع و ... ناشی از اعتیاد باید نظام‌مند و مستمر بررسی شود.

به طور خاص در مشهد بیش از ۳۰ درصد معتادان بعد از متجاهر شدن طلاق گرفته اند. آسیب به نوجوانان و جوانان در کاهش سن اعتیاد از طرفی و تنوع مواد، سادگی در مصرف، تغییر ابزار‌های مصرف، در دسترس بودن برای همه اقشار و سنین و مهم‌تر نوترکیب‌ها مانند مواد صنعتی، هشدار‌هایی است که به خانواده و جامعه حق می‌دهد که سیاست گذاران نسبت به این آسیب جدی‌تر باشند. از نگاهی دیگر، سود ناشی از فروش مواد مخدر برای مجرمان بین المللی قابل چشم پوشی نیست و به دلیل وابستگی شدید معتاد به مواد، قیمت آن اهمیتی ندارد؛ بنابراین حتی مسدود شدن مرز‌های زمینی هم تأثیر صددرصدی در حذف یا کاهش قاچاق ندارد؛ اگرچه در کنترل قاچاق بسیار مؤثر است.

در برابر این جنگ نابرابر که تهدیدی جدی برای اقتصاد کشور در بیکار شدن نیروی به ویژه خدماتی و کارگری و مهارتی که جایگزینی آن مهر زمان لازم دارد، تهدیدی برای بنیاد خانواده با حذف سرپرست خانواده و تبدیل سرپرست خانواده به مصرف کننده، فرزندان طلاق و ...، تهدیدی برای کاهش امنیت اجتماعی با افزایش سرقت‌های خرد در محلات، افزایش بیمار‌های ناشی از زباله گردی و تهدید سلامت فردی و اجتماعی، نیازمند ساختاری منسجم، متعهد، متخصص، متمرکز و با اختیارات و اعتبارات مستقل هستیم. تحلیل‌ها نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد معتادان متجاهر مشاغل خدماتی داشته اند که بعد از تجاهر به اعتیاد بیکار شده اند.

واقعیت آن است باوجود تقدیم هزاران جوان، شهید و جانباز نیرو‌های جان برکف و عزیز فراجا در عرصه مبارزه و مقابله با مواد مخدر در راستای تأمین امنیت اجتماعی به دلیل پیچیده‌تر شدن مسئله اعتیاد، تولید مواد مخدر صنعتی، هزینه بر بودن روش‌های درمان، حتی تغییر رویکرد مجرم به بیمار معتاد از دهه ۸۰ و ابلاغ سند ملی اعتیاد و مسئول بودن بیش از سی سازمان و نهاد حاکمیتی و دولتی آن چنان که باید و شاید، توفیقی در کاهش اعتیاد نداشته ایم.

بررسی اجمالی و تحلیل آمار‌های افزایشی اعتیاد نشان می‌دهد ساختار فعلی همراه با مبارزه، مقابله و پیشگیری از اعتیاد از کارایی و اثربخشی لازم برخوردار نیست. الگوی سیاست گذاری اجتماعی نیازمند بازنگری جدی و ایجاد مرکز ملی اعتیاد برای راهبری، استمرار در تحقق سیاست‌های اجرایی امر اجتماعی اعتیاد جدای از شورای مبارزه با مواد مخدر که لازم نیز هست، می‌تواند آرایشی جدید در برابر جنگ تحمیلی اعتیاد در کشورمان باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->